ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Live Streaming.21:00 Panathinaikos Athens vs FK Qabala 2-2 UEFA Europa League Pacific Daylight Time

http://edoelos.blogspot.gr/
Ο Αναστασίου παρουσίασε μια ομάδα ανέκδοτο στα προκριματικά που κατάφερε να αποκλειστεί από τον… Ντοντό και τον Τοτό του Αζερμπαϊτζάν (2-2) και ο Παναθηναϊκός μένει εκτός Ευρώπης σε έναν ολοκληρωτικά καταστροφικό αποκλεισμό.  

Και τώρα… μένουμε Ελλάδα. Η Ευρώπη δεν του ταιριάζει αυτού του Παναθηναϊκού.
Αυτό που κάποτε ήταν το σήμα κατατεθέν του Παναθηναϊκού, αυτό που τον καθιέρωσε και τον έκανε γνωστό στα πέρατα της γης, τώρα τον εκθέτει. Μόνο και μόνο την τελευταία τετραετία ομάδες όπως η Οντένσε, η Μακάμπι, η Μάριμπορ και η Εστορίλ «μάδησαν» το τριφύλλι. Σε αυτές προστέθηκε από το βράδυ της Πέμπτης και η Καμπάλα! Οι Αζέροι δεν μάσησαν από την φλεγόμενη «Λεωφόρο», πήραν το 2-2 από το «τριφύλλι» χάρη σε δύο γκολ του Βραζιλιάνου Ντοντό (6’,60’) και πήραν την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League, απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό που δεν έδειξε το παραμικρό σημάδι βελτίωσης από τα παιχνίδια με την Μπριζ, σε μία χρονιά που εξελίσσεται καταστροφικά για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.
Μύριζε από νωρίς
http://edoelos.blogspot.gr/Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο σπορ. Μέσα σε δευτερόλεπτα μπορεί να σε κάνει να διαλυθείς ψυχολογικά. Από εκεί που ονειρεύεσαι ένα βράδυ γεμάτο γκολ, εύκολες προκρίσεις και φθινοπωρινά ταξιδάκια από την Ευρώπη, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μπορεί να σου ξυπνήσει τις πιο οδυνηρές αναμνήσεις από το παρελθόν. Στο δοκάρι του Νίνη στο τρίτο λεπτό (φαλτσαριστό σουτ στο κάθετο δοκάρι, μετά από κλέψιμο και πάσα του Νάνο) οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού λογικά θα είπαν: «δεν πειράζει. Θα έρθει στην επόμενη φάση το γκολ». Όντως έτσι έγινε. Ήρθε στην επόμενη φάση, αλλά από την ομάδα που δεν περίμεναν. 
Στο πρώτο κόρνερ της Καμπάλα (6’) οι πράσινες φανέλες έμειναν κολλημένες στο πάτωμα, ο Πράνιτς έχασε τον Ντοντό και ο αμαρκάριστος βραχύσωμος Βραζιλιάνος επιθετικός με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, νίκησε εύκολα τον Στιλ (0-1), ξυπνώντας μνήμες από Μέταλουργκ Ζαπορίζιε (2006), τότε που ναι μεν ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στην παράταση στους ομίλους του Europa League, αλλά οι οπαδοί του μπήκαν μέσα. Γιατί Μέταλουργκ Ζαπορίζιε; Ίδιος γύρος, ίδια εποχή, ανάλογος επαναληπτικός, αφήστε που ο τερματοφύλακας της Καμπάλα, Μπεζοτόσνι ανήκε τότε στην ουκρανική ομάδα!
Πράσινη ανάπτυξη
Η εξέδρα μούδιασε (μα δεν σταμάτησε να τραγουδά), ο Παναθηναϊκός θύμωσε από το 0-1, μα δεν βρήκε άμεσα την απάντηση. Δύο κεφαλιές από Πράνιτς (7’) και Καρέλη (9’) δεν βρήκαν για λίγο τον στόχο και ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται προβλέψιμος. Αρκετές σέντρες που γίνονταν εύκολη λεία και φάσεις μόνο από κλεψίματα ψηλά που μεταφράζονταν σε γρήγορο τρανζίσιον. Κάπως έτσι ο Μπεργκ πρωταγωνίστησε σε δύο φάσεις (22’, 26’), όπου στην πρώτη το τακουνάκι του αποκρούστηκε και λίγο αργότερα δεν πρόλαβε να φυσήξει την μπάλα σε σέντρα του Ζέκα. Τρίτη φάση ο Σουηδός δεν χαρίζει. Ο Καρέλης σέντραρε από τα αριστερά (34’), ο Βερνίντουμπ έκανε «τσαφ» και ο Σουηδός πάνω στην κίνηση με αριστερό βολέ έκανε το 1-1, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο «παραθυράκι». 
Με την φούρια της ισοφάρισης, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την Καμπάλα στα καρέ της, αλλά δεν μπόρεσε να χτίσει κάτι παραπάνω, αφού μία κεφαλιά του Μπεργκ (43’) αποκρούστηκε σε κόρνερ, ενώ ένα άτσαλο διώξιμο του Βερνιντουμπ με το κεφάλι έφερε… αυτοδοκάρι και αρκετά «αχ». Τα στατιστικά στο ημίχρονο έλεγαν 60-40 κατοχή, 8-2 τελικές και δύο δοκάρια, αλλά οι πράσινοι δεν έπαιζαν ορθολογικά.
Σκωτσέζικο ντους
Το αλλόκοτο σενάριο αυτού του παιχνιδιού είχε κι άλλες ανατροπές. Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης οι πράσινοι πίεσαν πολύ πιο λογικά, έβγαλαν «τρίωνα», αυτοματισμούς, αλλά μόνο μία καθαρή ευκαιρία (55’), μια κεφαλιά του Μπεργκ σε σέντρα του Μπούρμπου. Πάνω που ο Αναστασίου έδινε συγχαρητήρια στους παίκτες, το κακό ήρθε. Σε σέντρα από δεξιά, ο Μπούρμπος δεν έκλεισε ως στόπερ και ο Ντοντό σαν σε προπόνηση (60’) έκανε το 1-2. Τα εύκολα λάθη από τους πράσινους πολλαπλασιάστηκαν, ο κόσμος άρχισε να γιουχάρει και η Καμπάλα έχασε δύο χρυσές ευκαιρίες (63’ Ζετς, 75’ Ζενιόφ) για να κάνει το 1-3 και να τελειώσει την πρόκριση. Εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, ένα απονενοημένο φάουλ του Νάνο (78’) κόντραρε στο τείχος, η μπάλα άλλαξε πορεία και από το πουθενά έγινε το 2-2! 
Η είσοδος του Πέτριτς (αλλά και των  Κλωναρίδη, Λαγού) έκανε τον Παναθηναϊκό να παίζει με στιλ… καμικάζι και τον Κροάτη να προλαβαίνει να κάνει τέσσερις φάσεις επικίνδυνες τελικές σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο, αλλά τον Μπεζοτόσνιι και την ατυχία να του στερούν το 3-2. Το τετ-α-τετ του Μπεργκ που πλάσαρε ψηλά (17η τελική) ήταν το κύκνειο άσμα του Παναθηναϊκού από τις φετινές του ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Τελικά ήταν εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος η Καμπάλα;
Σίγουρα πάντως δεν ήταν… καφενείο, όπως λατρεύουν να βαφτίζουν με περίσσια ευκολία οι Έλληνες οπαδοί. Η Καμπάλα είναι μία κανονική ομάδα, μεσαίου βεληνεκούς στην δική μας Superleague, είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της, μαζί με την Καραμπάχ που την ίδια στιγμή απέκλειε την Γιουνγκ Μπόις με συνολικό σκορ 4-0 και έπαιρνε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Οι Αζέροι ρίχνουν λεφτά στην αγορά και είναι θέμα χρόνου, πότε θα κοιτάζουν στα μάτια ομάδες ακόμα και μεγαλύτερου βεληνεκούς από τις δικές μας.
GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα
Ο κύριος λέγεται Βιτάλι Βερνίτουμπ, είναι 1,95 αλλά λίγη σχέση έχει με το ποδόσφαιρο. Έκανε τσαφ στην φάση του 1-1, είχε αυτοδοκάρι (!) με άτσαλη κεφαλιά στο τέλος του ημιχρόνου, πήρε κάρτα για λαβή ελληνορωμαϊκής στον Μπεργκ κάπου στο κέντρο και έχασε πολλές φορές τον Σουηδό. Ωστόσο αυτός τόσο ήξερε, τόσο έπαιξε. Από τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό παίκτες όπως ο Πράνιτς, ο Νάνο, ο Σέρχιο Σάντσεθ, ο Καρέλης έμειναν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, με αμέτρητα εύκολα λάθη.
CAPITAL CONTROL:Ο έλεγχος των διαιτητών
Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι δεν κράτησε τις απαραίτητες καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος κι ότι τσιμπούσε στις πτώσεις των Αζέρων, ο Σλοβάκος διαιτητής πέρασε απαρατήρητος, μοιράζοντας το καρπούζι στην μέση.
ATM: Το ταμείο του αγώνα
Με μία λέξη: «καταστροφή». Οικονομική, αγωνιστική, ηθική. Για ακόμα ένα ματς ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τις ίδιες παθογένειες, δέχθηκε ξανά πρώτος γκολ με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην φτάνει, έδειξε τα ίδια αμυντικά κενά, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ετικέτα του φαβορί. Από τον Αύγουστο κιόλας, οι πράσινοι ξενέρωσαν τον κόσμο τους και χάλασαν το πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης χάνοντας τα 4 εκατομμύρια ευρώ που θα του έδινε η πρόκριση στους ομίλους.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (75’ Λαγός), Ταυλαρίδης, Σέρχιο Σάντσεθ, Νάνο, Κουτρουμπής, Πράνιτς (66’ Πέτριτς), Ζέκα, Νίνης, Μπεργκ, Καρέλης (66’ Κλωναρίδης).
Καμπάλα (Χρίχορτσουκ): Μπεζοτόσνιι, Στάνκοβιτς, Βερνίντουμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ, Ζετς (84’ Τζαμάλοφ), Χάι, Ζενιόφ, Ντοντό, Αντόνοφ. 
Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
Πηγή: SDNA

 Live Streaming.19:00 FK Qabala - Panathinaikos Athens UEFA Europa League

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου