ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Live Streaming.21:00 Greece - Turkey 62-58 Basketball International Tournaments Pacific Daylight Time

http://edoelos.blogspot.gr/
Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε εντυπωσιακά κόντρα στην Τουρκία (29-19, 10'), εν συνεχεία αντιμετώπισε ξανά προβλήματα από την πιεστική άμυνα όμως επικράτησε με 62-58 και διπλασίασε τις νίκες της στο "Ακρόπολις".


Αυτή τη φορά η Εθνική Ανδρών δεν χρειάστηκε να σκοράρει 92 πόντους, όπως στο χθεσινό ματς με την Ολλανδία. Η άμυνα κράτησε την ελληνική ομάδα και στο αποψινό  (28/8) φιλικό με την Τουρκία, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 62-58 και πήρε...
ρεβάνς για την ήττα (73-64) στην Κωνσταντινούπολη.
Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης
Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά, σκόραρε 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο όμως η πιεστική άμυνα των Τούρκων έβγαλε τους διεθνείς μας εκτός ρυθμού στην επίθεση. Οι γείτονες πίεσαν όμως η ελληνική ομάδα κράτησε ως το τέλος, σημειώνοντας την έκτη νίκη της σε οκτώ φιλικά προετοιμασίας.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι ο κορυφαίος για την Εθνική μας ομάδα. Όχι μόνο επειδή ήταν ο 2ος σκόρερ (10π.), ο 1ος ριμπάουντερ (9ρ.) και ο πρώτος πασέρ (4ασ.), αλλά κυρίως γιατί με αυτόν στο παρκέ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλύτερη άμυνα, ενέργεια και κάπως έτσι έβρισκε ρυθμό στην επίθεση.

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με βασικούς τους Σπανούλη, Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και Κουφό. Όπως, δηλαδή, και χθες (27/08) απέναντι στην Τουρκία του Εργκίν Αταμάν που παρέταξε στο παρκέ του ΟΑΚΑ τους Ντίξον, Γκιουλέρ, Κορκμάζ, Ιλιασόβα και Ερντέν. Ο Πρίντεζης ήταν σημείο αναφορά στην επίθεση της Εθνικής στα πρώτα λεπτά, σκοράροντας 5 πόντους ως το 7-7. Τι ακολούθησε; Σερί 11-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με κλέψιμο του Νικ Καλάθη και alley-hoop κάρφωμα από τον Αντετοκούνμπο. Για δεύτερο σερί παιχνίδι, η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλύτερο επιθετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, με τον Κουφό να εκτοξεύει τη διαφορά στο +14 (24-10, 8'), έχοντας 8 ασίστ σε αυτό το διάστημα! Εν τέλει, η Εθνική έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ της 29-19, βρίσκοντας και πάλι ρυθμό από την άμυνά της κι έχοντας ξεκάθαρες επιλογές στην επίθεση. 

http://edoelos.blogspot.gr/
 

Ζόρια από την άμυνα των Τούρκων

Στο μεταξύ, η Τουρκία συνέχιζε να πιέζει σε όλο το γήπεδο, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η αντίδραση της Ελλάδας ήταν υποδειγματική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζήσης έκανε το 35-22, με την Εθνική να μετράει 74% στα σουτ εντός δυο πόντων! Παρ' όλα αυτά, ο Μαχμούτογλου κράτησε όρθια την Τουρκία στο δεύτερο δεκάλεπτο, δίνοντας λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι έριξαν τον ρυθμό ενώ η Ελλάδα... παρασύρθηκε κάνοντας το ίδιο λάθος κι επιτρέποντας στους Τούρκους να μαζέψουν τη διαφορά. Το αμυντικό σχήμα του Αταμάν δημιούργησε ξανά προβλήματα στην ελληνική ομάδα ενώ ο Αλντεμίρ ισοφάρισε σε 35-35 λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου! Οι "γείτονες" έκαναν σερί 13-0 απέναντι στην Ελλάδα που έγινε λιγότερο αποφασιστική απέναντι στην καλή άμυνα των Τούρκων.

Ισορροπία και Αντετοκούνμπο

Με Σλούκα, Καλάθη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Μπουρούση το σχήμα της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή τη φορά το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν επιθετικό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, την ώρα που ο Κοκσάλ έδινε το προβάδισμα στους Τούρκους για πρώτη φορά στο παιχνίδι, κάνοντας το 39-41 με γκολ-φάουλ στο 24'! Απόλυτα ισορροπημένο το παιχνίδι στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 44-44 με τον Μαχμούτογλου. Η παρουσία του Αντετοκούνμπο άλλαξε τις ισορροπίες αφού ο φόργουορντ των Μπακς μάζεψε ριμπάουντ, ανέβασε ταχύτητα στην επίθεση, τελείωσε φάσεις στην επίθεση κι έκανε το 48-44 το 30' με ανάποδο κάρφωμα.

http://edoelos.blogspot.gr/

ADVERTISEMENT
Η Τουρκία πίεση όμως η Ελλάδα διατηρούσε ισχνό προβάδισμα στην τελευταία περίοδο. Ο Ζήσης σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 για το 58-49 (34'19") ωστόσο ακολούθησαν λανθασμένες επιθετικές επιλογές στα επόμενα τρία λεπτά, με τον Ερντέν να σκοράρει με πλάτη στο καλάθι, για το 58-54 (37'55"). Ο Γκιουλέρ πήρε την μπάλα από τα χέρια του Σπανούλη και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 60-58 στα 18.1" για τη λήξη και υποχρεώνοντας τον Κατσικάρη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης κέρδισε φάουλ στα 4.7". Ήταν μόλις το δεύτερο ομαδικό στην τελευταία περίοδο για τους Τούρκους που ακολούθως έκαναν δυο γρήγορα φάουλ στον Καλάθη κι έστειλαν τον Σπανούλη στις βολές, στο 1.8". Ο διεθνής γκαρντ έκανε το τελικό 62-58.
Τα δεκάλεπτο: 29-19, 37-35, 48-44, 62-58.
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 8, Ζήσης 11, Σπανούλης 9, Καλάθης 3, Περπέρογλου, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 10, Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου.

Τουρκία (Αταμάν): Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Χερσέκ 4, Ιλιασόβα 12, Ερντέν 6, Μαχμούτογλου 12, Μπατούκ, Ντίξον 9, Αλντεμίρ 4, Κοκσάλ 3, Κορκμάζ 2.
Πηγή: Sport 24

 ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ  ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου