ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Κριστιάνο, Μέσι ορατότης... μηδέν

http://edoelos.blogspot.gr/ Είναι η πρώτη φορά της συνύπαρξης τους που οι δύο σούπερ σταρ δεν έχουν γκολ (ούτε ασίστ) έπειτα από δύο αγωνιστικές. Τι έχει συμβεί αντίστοιχα από το 2009 μέχρι σήμερα...

Οποιος έτυχε να παρακολουθήσει το εμφατικό 5-1 της Ρεάλ κόντρα στη Μπέτις θα εντόπισε δύο σημαντικά πράγματα. Αρχικά τις γκολάρες του Χάμες Ροδρίγκες και σε δεύτερο χρόνο τον τρομερό εκνευρισμό που έβγαζε σε όλο το ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο CR7 δεν απολάμβανε τα όσα όμορφα έκαναν οι συμπαίκτες του στο γήπεδο. Ηθελε να σκοράρει εκείνος, δεν το κατάφερνε και στο κάδρο εμφανιζόταν με πολλά νεύρα.
ADVERTISEMENT
Λίγο νωρίτερα δίχτυα δεν είχε μπορέσει να βρει ούτε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός επίσης λογικά θα ήταν χαλασμένος με αυτό, αλλά λόγω ταμπεραμέντου, εκείνος δεν το έβγαζε προς τα έξω. Το τέλος λοιπόν και της 2ης αγωνιστικής αυτής της σεζόν επιφύλασσε ορισμένα παράξενα στην Ισπανία. Το ένα π.χ. είναι ότι στις τέσσερις ομάδες της κορυφής φιγουράρει η Εϊμπάρ, η οποία κανονικά είχε υποβιβαστεί και όχι μόνο παρέμεινε στην Primera εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων της Ελτσε, αλλά έχει ξεκινήσει με δύο στις δύο νίκες.
Το άλλο ότι στον πίνακα των σκόρερ δεν υπάρχει ούτε το όνομα του επιθετικού της Ρεάλ, ούτε εκείνου της Μπαρτσελόνα και τούτο αποτελεί τρομερή είδηση. Πόσο μάλλον το ότι επίσης αμφότεροι δεν έχουν δώσει έστω μία-κάποια ασίστ. Το ξεκίνημα των δύο σούπερ σταρ του κόσμου δεν είναι το πλέον ιδανικό, αλλά είναι δεδομένο πως δεν θα αργήσουν να βρουν τα πατήματα τους και θα πυροβολούν. Αυτή πάντως είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της συνύπαρξης τους στη La Liga που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ας δούμε πως είχαν αρχίσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές από το 2009 και έπειτα...
2009-'10
Κριστιάνο: Αρχισε την καριέρα του στη Ρεάλ με τέλειο τρόπο. Με το καλημέρα συστήθηκε στο κοινό της ομάδας του σκοράροντας και στις δύο αγωνιστικές. Πρώτα έβαλε ένα στο 3-2 επί της Λα Κορούνια και εν συνεχεία ακόμα ένα στο πέρασμα με 3-0 από την Εσπανιόλ. Στο τέλος της σεζόν μέτρησε 26 γκολ.

Μέσι: Η χρονιά άρχισε με έναν μικρό τραυματισμό στην προετοιμασία. Στην πρεμιέρα δεν έπαιξε καν και στην έξοδο στην Χετάφε μπήκε αλλαγή. Πρόλαβε όμως και σκόραρε σε εκείνο το 0-2, για να κλείσει τη χρονιά με 34 γκολ.
2010-'11
Κριστιάνο: Το χειρότερο ξεκίνημα του στα χρόνια που βρίσκεται στη Μαδρίτη. Για να πανηγυρίσει έπρεπε να περιμένει την 4η αγωνιστική. Ωστόσο, όταν πήρε φόρα, δεν σταματούσε και τελικά έφτασε στα 40 τεμάχια.

Μέσι: Αρχισε με γκολ στο πέρασμα με 3-0 από τη Σανταντέρ, την 2η δεν βρήκε δίχτυα και στο φινάλε σταμάτησε στα 33 τέρματα.
http://edoelos.blogspot.gr/
2011-'12
Κριστιάνο: Την 1η αγωνιστική δεν βρήκε δίχτυα, μα το καλό το φύλαγε για την 2η. Στην έδρα της Σαραγόσα η Ρεάλ οργίασε με 6-0 και εκείνος πέτυχε τα μισά, για να σταματήσει το κοντέρ στο νούμερο 46.

Μέσι: Οπως και ο Κριστιάνο, στο πρώτο παιχνίδι δεν σκόραρε, αλλά ξεσπάθωσε στο δεύτερο, στο 5-0 επί της Βιγιαρεάλ, όπου έβαλε δύο. Στο τέλος της χρονιάς είχε μετρήσει μία 50άρα στρογγυλή.
2012-'13
Κριστιάνο: Ούτε την 1η, ούτε την 2η αγωνιστική μπόρεσε να πανηγυρίσει. Το έκανε την 3η και σταμάτησε τελικά στα 34 γκολ

Μέσι: Μάλλον αυτό ήταν το καλύτερο του ξεκίνημα ever . Αρχισε με δύο γκολ στο 5-1 επί της Σοσιεδάδ, πρόσθεσε άλλα τόσα στο 2-1 στην Οσασούνα και σταμάτησε στα 46.
http://edoelos.blogspot.gr/
2013-'14
Κριστιάνο: Οπως του είχε συμβεί και την προηγούμενη σεζόν, έτσι και σε αυτή, ούτε την 1η, ούτε την 2η αγωνιστική μπόρεσε να πανηγυρίσει. Το έκανε την 3η και σταμάτησε τελικά στα 31 γκολ

Μέσι: Στο πρώτο παιχνίδι δεν τα κατάφερε, αλλά στο δεύτερο έβαλε και η Μπάρτσα διέλυσε 7-1 την Λεβάντε. Μόνο που ήταν η χρονιά των τραυματισμών και συνολικά έμεινε χαμηλά, στα 28 τέρματα.
2014-'15
Κριστιάνο: Ηταν πολύ δυνατή χρονιά για τον Πορτογάλο η περσινή. Αρχισε με γκολ στο 1-0 επί της Κόρδοβα και ολοκληρώθηκε με 48 τεμάχια. Που να μην έκοβε και γκάζι από τα μέσα και μετά.

Μέσι: Εβαλε δύο γκολ στο 3-0 επί της Ελτσε και σε τρομερά καλο φεγγάρι, καθώς είχε και πολλές ασίστ, σταμάτησε να μετράει στα 43. Γενικότερα ήταν μία εκπληκτική σεζόν με τρεμπλ, που λογικά θα του χαρίσει και τη «Χρυσή Μπάλα».
Οπότε, κοιτάζοντας πως τα πήγαν από το 2009 μέχρι σήμερα, ένα είναι το βέβαιο: ότι τώρα από την 3η αγωνιστική θα αρχίσουν να σκοράρουν κατά βούληση...
Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου