ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα

http://edoelos.blogspot.gr/Οι πράσινοι όχι μόνο προκρίθηκαν, αλλά μπήκαν δυνατά στη σεζόν και έδειξαν πως ό,τι έγινε πέρυσι, ανήκει στο παρελθόν.

Το πρώτο ματς της χρονιάς δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα, όμως η αλήθεια είναι μία: ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στη σεζόν και έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό. «Ο,τι ξέρατε – από πέρυσι – να το ξεχάσετε».
Το Κύπελλο, λοιπόν, πρασινίζει, έστω κι αν υπάρχουν ακόμα εμπόδια για τον Παναθηναϊκό. Θα χρειαστεί να κερδίσει τον Αρη ή τον ΠΑΟΚ (ή και τους δύο) για να κατακτήσει την κούπα. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο, όσο το πέρασμα από το ΣΕΦ.
Η ουσία όμως δεν είναι μόνο το Κύπελλο. Είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι πλέον και πάλι πολύ δυνατός. Στην πραγματικότητα το επιβεβαίωσε στον προημιτελικό, διότι ήταν φανερό από τις κινήσεις που έγιναν τον καλοκαίρι. Ο Νικ Καλάθης ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά το δικό του ανέβασμα στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου έδωσε το σύνθημα της τελικής επίθεσης των φιλοξενουμένων. Συν βέβαια ότι έβγαλε εκτός ρυθμού με την άμυνά του τον Σπανούλη… Μαζί με τον Γιάνκοβιτς έκαναν το ξέσπασμα και μαζί με τους Διαμαντίδη, Φελντέιν και Παύλοβιτς τη συνολική τη διαφορά. Την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε κάτι να περιμένει από τις παλιοσειρές, τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη και τα περίμενε όλα από τον Πρίντεζη και τον Λοτζέσκι.
Στο πρώτο ματς της σεζόν, εκτός όλων των άλλων, ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά περισσότερα από τις μεταγραφές του σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Κι μην πήρε τίποτα ουσιαστικά από τον Ραντούλιτσα. Ακόμα και ο Κούζμιτς έκανε τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε, όχι όμως και ο Γιάνγκ ή ο Μιλουτίνοφ από τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός πήρε λίγα πράγματα από τον Χάκετ, λιγότερα από τον Στρόμπερι και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το σκηνικό.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η σεζόν θα κυλήσει με την ίδια εικόνα για τους αιώνιους. Οτι ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Μπορεί και να συμβεί, μπορεί όμως και όχι. Είναι ακόμα πολύ νωρίς και σαφώς κανείς δεν μπορεί να κριθεί από τώρα. Απλά αποδείχθηκε ότι η περίφημη χημεία των ερυθρολεύκων ανήκει στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός πρέπει να δουλέψει και να κτιστεί από την αρχή. Η απουσία φιλικών κόστισε, το μοναδικό τεστ για τους ερυθρόλευκους ήταν με τον Αρκαδικό, άρα επί της ουσίας δεν υπήρχε δυνατό παιχνίδι προετοιμασίας πριν από το Κύπελλο. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός με πολύ πιο καινούργιο ρόστερ, ήταν πιο έτοιμος, έχοντας παίξει πολύ πιο δυνατά φιλικά.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η συνολική εικόνα του ματς, που αποδεικνύει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει σχέση με την περυσινή ομάδα. Δυνάμωσε πραγματικά και έχει πάψει να είναι η ομάδα του Διαμαντίδη. Κι ας ήταν πρώτος σκόρερ για τους πράσινους ο αρχηγός τους. Ενισχύθηκαν, θα είναι δυνατοί και ο Ολυμπιακός πρέπει να μοχθήσει για να διατηρήσει τα κεκτημένα στο πρωτάθλημα. Ο,τι έγινε πέρυσι αποκλείεται να ξανασυμβεί και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν οι ερυθρόλευκοι, τόσο καλύτερα θα είναι γι αυτούς. Ο Σλούκας, άλλωστε, δεν υπάρχει πλέον για να αναλαμβάνει δράση όταν δεν μπορεί ο Σπανούλης… Αν είναι διαθέσιμος ο Παπανικολάου, δεν είναι άσχημο να το ξανασκέφτονταν εκεί στον Πειραιά. Τουλάχιστον να καλυφθεί το κενό που φαίνεται να υπάρχει στους φόργουορντ.

Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Πηγή:SPORTIT 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου