ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Παρέμεινε στην κορυφή και με διαφορά ο Οζιέ

http://edoelos.blogspot.gr/Ο Σεμπαστιάν Οζιέ παρέμεινε στην κορυφή, κι ας μην τερμάτισε εντός των βαθμών στην Αργεντινή, και μάλιστα με διαφορά 33 βαθμών, με άλλον έναν τίτλο να είναι ήδη στα χέρια του.




Μπορεί να τερμάτισε στην 17η θέση στο Ράλι Αργεντινής, όμως αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος κατάφερε να πάρει 3 πόντους από την Power Stage στη λατινική χώρα και μόνο ότι απειλείται δεν μπορεί να νιώσει. Αυτό διότι με το πέρας τεσσάρων αγώνων στη σεζόν εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα με διαφορά.

Ο οδηγός της Volkswagen βρίσκεται στους 84 βαθμούς, με τον δεύτερο Μαντς Όστμπεργκ να είναι στους 51, με τη διαφορά να φτάνει τους 33. Φανταστείτε, δηλαδή, να έπαιρνε και τη νίκη! Το... κενό θα ήταν περίπου 50 πόντοι, τη στιγμή που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο με διαφορά 49 βαθμών από τον ομόσταυλό του, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (267 έναντι 218) με οχτώ νίκες.
Φέτος μετράει ήδη τρεις και με το προβάδισμα των 33 πόντων έχει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του ήδη στα χέρια του. Ίσως να αντιμετωπίσει προβλήματα και σε 1-2 ακόμα αγώνες, αλλά δεν υπάρχει κάποιος οδηγός που να δείχνει ικανός να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο νικητής της Αργεντινής, Κρις Μικ, είναι πέμπτος μαζί με τον Τιερί Νεβίλ στους 35 βαθμούς, τη στιγμή που ο έτερος οδηγός της Volkswagen Λάτβαλα έχει μαζέψει έως τώρα μόλις 19.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κατασκευαστές, τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τόσο πολύ για τη γερμανική ομάδα. Η Volkswagen είναι στους 103 πόντους, με τη Citroen να πιάνει στη δεύτερη θέση τη Hyundai στους 85 και να μειώνει στους 18 από την κορυφή. Η δεύτερη είναι σαφώς κατώτερη της πρώτης, που είναι και το φαβορί για τον τίτλο.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι με τον τρίτο τίτλο του Οζιέ, το τρόπαιο του WRC θα παραμείνει σε γαλλικά χέρια για 12η συνεχόμενη χρονιά, με τον Σεμπαστιάν Λεμπ να ξεκινάει το 2003 και να σταματάει στα εννιά σερί και τον συμπατριώτη του να ετοιμάζεται για το τρίτο. Τελευταία φορά που δεν το... σήκωσε Γάλλος ήταν το 2003, όταν παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Νορβηγός Πίτερ Σόλμπεργκ.
Βαθμολογία οδηγών
Οζιέ 84
Όστμπεργκ 51
Μίκελσεν 47
Έβανς 41
Μικ 35
Νεβίλ 35
Σόρντο 30
Πρόκοπ 26
Λάτβαλα 19
Τανάκ 13
Πάντον 10
Βαθμολογία κατασκευαστών
Volkswagen Motorsport 103
Citroen Total Abu Dhabi WRT 85
Hyundai Shell World Rally Team 85
M-Sport World Rally Team 71
Jipocar Czech National Team 32
Volkswagen Motorsport II 15
Hyundai Motorsport N 9
F.W.R.T. 3
Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου