ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Η Λίβερπουλ αποκάλυψε το άγαλμα του Μπομπ Πέισλι έξω από το Άνφιλντ

Liverpool unveils Bob Paisley's statue outside Anfield

The statue of legendary Bob Peasley will now adorn Anfield's exterior, with Liverpool unveiling the club's other emblematic personalities.


For Liverpool, even a magnificent statue can hardly symbolize the impact and legacy left by Bob Peasley at the club.

The iconic Reds coach and architect of the 70s and early 80s sweeping Liverpool has little to do with the ideal of the red side of Merseyside and for this new statue that adorns its outer space. at its most typical moment.

The monumental scene from when he himself carried the injured Emlyn Hughes off the field inspired the designers of the spectacular construction, which was unveiled this afternoon at the Red Stadium in the presence of legendary teammate Kenny Nelly etc.

The statue is 3 meters high, made of bronze and sponsored by Standard Chartered, the Liverpool sponsor, on the occasion of ten years of cooperation between the two sides.
*** Η Λίβερπουλ αποκάλυψε το άγαλμα του Μπομπ Πέισλι έξω από το Άνφιλντ

Το άγαλμα του θρυλικού Μπομπ Πέισλι θα κοσμεί από δω και στο εξής τον εξωτερικό χώρο του Άνφιλντ, με την Λίβερπουλ να κάνει τα αποκαλυπτήρια παρουσία έτερων εμβληματικών προσωπικοτήτων του συλλόγου.

Για την Λίβερπουλ, ακόμα και ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα δύσκολα μπορεί να συμβολίσει τον αντίκτυπο και την παρακαταθήκη που άφησε ο Μπομπ Πέισλι στο κλαμπ.

Ο εμβληματικός προπονητής των Reds και αρχιτέκτονας της σαρωτικής Λίβερπουλ της δεκαετίας του 70' και των αρχών του 80' συνδέεται όσο ελάχιστοι με το ιδεώδες που πρεσβεύει η κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσάιντ και για αυτό το νέο άγαλμα που κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του Άνφιλντ, τον ενσαρκώνει στην πιο χαρακτηριστική του στιγμή.

Η μνημειώδης σκηνή από όταν μετέφερε ο ίδιος στις πλάτες του τον τραυματία Έμλιν Χιουζ εκτός γηπέδου, ενέπνευσε τους σχεδιαστές της εντυπωσιακής κατασκευής, η οποία και αποκαλύφθηκε το απόγευμα στο γήπεδο των Κόκκινων, παρουσία θρύλων της ομάδας, όπως ο Κένι Νταλγκλίς, ο Ίαν Ρας, κλπ.

Το άγαλμα φτάνει σε ύψος τα 3 μέτρα, είναι κατασκευασμένο από μπρούτζο και χορηγήθηκε από την Standard Chartered, τον σπόνσορα της Λίβερπουλ, με αφορμή τα δέκα χρόνια συνεργασίας των δύο πλευρών.
Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου