ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ την είδηση: «Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές. Με δύο νεκρούς και είκοσι τραυματίες». Σε ποιες φυλακές πάει το μυαλό σου; Προφανώς στην Κολομβία και στην Μπογκοτά.
Κώστας Καίσαρης
Εχασες. Αν μιλάμε για Ευρώπη, ο συνειρμός γίνεται με Αλβανία και Τίρανα. Και πάλι όμως έχεις χάσει. Για τον Κορυδαλλό πρόκειται. Για την Αθήνα. Για τη «διαμαντόπετρα, της γης το δαχτυλίδι», όπως αναφέρει ο στίχος. Για την Κολομβία των Βαλκανίων. Κι ακόμα χειρότερα.
Στην Κολομβία, πότε-πότε, παραιτείται και κανένας υπουργός. Στην Ελλάδα, ποτέ. Σκοτώνονται δύο στις φυλακές κι ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να παραιτηθεί λέει «είμαστε σε εγρήγορση». Και τι πάει να πει αυτό; Kαι τι να την κάνω εγώ την εγρήγορση; Κορνίζα και να την κρεμάσω στον τοίχο; Δουλειά έχεις απαίτηση να κάνουν οι υπουργοί. Αποτελέσματα να έχουνε. Κι όταν λέμε είκοσι τραυματίες, μιλάμε για συνθήκες φυλακών.Που δεν ήταν δυνατόν να προέκυψε τυχαία. Να ξυπνήσανε ένα πρωί οι Αλβανοί με τους Αραβες που είναι σύμμαχοι να πάνε να ξεκοιλιάσουνε τους Πακιστανούς. Προγραμματισμένο ήταν. Σαν τα ραντεβού θανάτου των χούλιγκαν. Και στη Νο 1 φυλακή της χώρας δεν υπήρχε ούτε μία κάμερα για να καταγράψει το γεγονός. Ούτε μία. Και γι' αυτό δεν έγινε ούτε μία «σύλληψη».
Εγινε η νεκροψία, τους θάψανε τους δύο Πακιστανούς κι αυτό ήταν όλο. Επειδή όμως ποτέ δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, δεν θα μπορούσε να μην κάνει δηλώσεις επί του θέματος ο καθηγητής. Ο Γιάννης (κι όχι ο Τζίμης) Πανούσης: «Οι σκληροί κυβερνάνε τους διαδρόμους και οι πλέον σκληροί τους θαλάμους. Το πρόβλημα του Κορυδαλλού και όλων των φυλακών είναι ποιος κυβερνάει εκεί μέσα. Είναι πέντε-δέκα. Αν είναι περισσότεροι, θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να ελέγχουν.
Τώρα τα κυκλώματα ελέγχουν τις φυλακές και ιδίως του Κορυδαλλού, κι αυτό είναι το πρόβλημα». Το ρολόι στον κύριο. Είναι ανάγκη δηλαδή να είσαι καθηγητής για να τα ξέρεις όλα αυτά; Οταν είσαι υπουργός όμως δεν κάνεις ρεπορτάζ. Δεν δίνεις πληροφορίες. Δουλειά κάνεις. Εκτός αν είσαι Πανούσης κι είσαι υπουργός στην Κολομβία των Βαλκανίων. Αν είσαι Κοντονής, έχεις κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Ζυρίχη, Κολιάτσου-Παγκράτι. Ετσι πάει. Μία πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, μία πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Ετσι ήταν η σειρά του Κοντονή να ξαναπάει να προσκυνήσει τη... Μέκκα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Στο μεταξύ, είχε προκύψει ένα νέο απρόοπτο πρόβλημα. Στο κείμενο με τις τροποποιήσεις του νόμου, που στείλανε από τη ΓΓΑ στην UEFA, τα εγγλέζικα ήταν επιπέδου καμακιών της Ρόδου της δεκαετίας του '60: «Ντου γιου λάικ μάνταμ δε Γκρις;». Διαβάζανε, ξαναδιαβάζανε αυτοί της UEFA και δεν καταλαβαίνανε γρι. Μέχρι που επιστρατεύσανε τον Πατρίκ Κομνηνό (φωτό): «Μεσιέ Πατρίκ, τα εγγλέζικα των δικών σου είναι σαν σουαχίλι. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλουνε να πούνε. Δες και μόνος σου. Κάνε σε παρακαλώ ένα τηλέφωνο να μας τα στείλουνε στα ελληνικά, να μας κάνεις τη μετάφραση εσύ, να τελειώνουμε μ' αυτούς που έχουμε μπλέξει».
Κι επειδή όλα αυτά δεν ήταν δυνατόν να γίνουν δι' αλληλογραφίας και με μεταφραστή τον Πατρίκ, καβάλησε το αεροπλάνο ο σιορ Κοντονής και πήγε στη Ζυρίχη. Τον δρόμο άλλωστε τον ξέρει. Τον έχει μάθει. Η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη. Αυτά.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τάκη
- Observer
Η Μαρούπα πάντα ξέρει το µάθηµά της, όταν είναι να βγει στην τηλεόραση
ΚΑΛΑ το πάει ο Θωµαΐδης. Τη µια Δευτέρα έχει Ελένη Αυλωνίτου, την άλλη δίνει ρεπό και τη µεθεπόµενη Δευτέρα Ειρήνη Μαρούπα. Σαν τα µονά-ζυγά δηλαδή, µε διάλειµµα. Με την Ειρήνη Μαρούπα να δίνει για ακόµα µία φορά ρεσιτάλ. Δεν περιορίστηκε µόνο τα πεζά και στα τετριµµένα: ότι δηλαδή «το αθλητικό νοµοσχέδιο είναι απαραίτητο για να ξεβρωµίσουν το ποδόσφαιρο κι ο αθλητισµός».
Κι ότι «έχουµε ξεχάσει το ευ αγωνίζεσθαι». Στη συνέχεια έκανε επιτόπιο άλµα. Κι από το Δηµοτικό πήγε κατευθείαν στη Σορβόνη και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις επιπέδου Ζαν Πολ Σαρτρ: «Οπως έχει πει ο Νίκος Καζαντζάκης, νοιώθω σα να χτυπάµε τα κεφάλια µας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Αλλά κάποια στιγµή θα σπάσουν και τα σίδερα». Μιλάµε για πάταγο. Π
άντα διαβασµένη η Ειρήνη Μαρούπα. Πάντα ξέρει το µάθηµά της πριν πάει στην τηλεόραση. Χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει πόσες φορές έχει σπάσει µέχρι τώρα το κεφάλι του ο Κοντονής. Με τον Κακέτση όµως στο στούντιο, δύο σταρ δεν ήταν καθόλου εύκολο να χωρέσουν στην ίδια εκποµπή. Γεγονός που εύλογα προκάλεσε τον εκνευρισµό και την αντίδραση του Στηβ: «Τι άνω τελεία να βάλω; Ο κόσµος θέλει να ακούσει Κακέτση».
Αν πατήσεις στο Google Παναγιώτης Περάκης, βρίσκεις περί τίνος πρόκειται
ΜΙΛΑΜΕ για την απόλυτη ξεφτίλα. Οπως τη διαβάζεις στην επιστολή του Ινφαντίνο στον Γκιρτζίκη: «Μετά το αίτηµα του δικηγόρου του υπουργείου Πολιτισµού, Παναγιώτη Περάκη, να διεξαχθεί µια νέα συνάντηση στη Γενεύη, µε εκπρόσωπο του Νοµικού Τµήµατος της ΟΥΕΦΑ και µπλα µπλα», έγινε αυτή η συνάντηση κτλπ, κτλπ. Πράγµατι πρόκειται για την απόλυτη ξεφτίλα. Ελληνας υπουργός της υπερήφανης αριστερής ελληνικής κυβέρνησης να συζητάει µε υπάλληλο της ΟΥΕΦΑ.
Ούτε καν µε τον Κουρίδη της ΟΥΕΦΑ. Αλλά µε εκπρόσωπό του. Για τέτοιο µέγεθος ξεφτίλας µιλάµε. Ξεκίνησε µε τον Πλατινί και ακολούθως µε τον Θ. Θεοδωρίδη ο Κοντονής (φωτό). Συνέχισε µε Ινφαντίνο - Πατρίκ, είδανε εκεί στην ΟΥΕΦΑ ότι δεν µπορούνε να βρούνε άκρη και για να µη χάνουνε τον χρόνο τους, τον κάνανε πάσα σε έναν υπάλληλο. Και το γράφουν µάλιστα φόρα παρτίδα στην επιστολή τους στον Γκιρτζίκη. Δεν µίλησε κανείς από µας µαζί του. Και µε κατώτερο υπάλληλο µάλιστα.
Οχι µε τον προϊστάµενο της Νοµικής Υπηρεσίας. Με τον Κοντονή µάλιστα, να κάνει κόλπο. Οπως αναφέρεται στην επιστολή της ΟΥΕΦΑ, το ραντεβού το ζήτησε ο δικηγόρος του υπουργείου. Και ξαφνικά εµφανίστηκε φάντης µπαστούνης ο Κοντονής, για να τους κάνει έκπληξη. Κατά τα άλλα αν πατήσεις στο Google Παναγιώτης Περάκης, βρίσκεις περί τίνος πρόκειται. Σε ό,τι είχε να κάνει µε τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, χρεώνεται στο ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ακολούθως υπάρχει δήλωσή του, «κάτω τα χέρια από τα αποθεµατικά των δικηγόρων».
ΕΡΩΤΗΣΗ
Πόσο υπερήφανος είναι ο Κοντονής όταν οι υπάλληλοι της UEFA µουντζουρώνουν τα σηµεία του αθλ. νοµοσχεδίου που διαφωνούν;
Πηγή: Goal
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου